close

Bilgisayarla hayatımıza girdikten sonra hayatımızın birçok kesimini etkisi altına almışlardır. Akraba ilişkilerimizi, dostlarımızla geçirdiğimiz vakitleri, ailemizle yaşadığımız birebir paylaşımları çok ileri derecede az seviyeye indirgemiştir. Bazende insanları yalnızlaştıran bir hal almıştır.

Fakat ne olursa olsun hemen hemen hepimiz sosyal medyaya endeksli, bağımlı davranışlar sergiler hale geldik. Bunu tercih olarak özellikle yapmıyor olsakta bazen yakındığımız olmuştur bu durumdan ötürü. İşte tam bu noktada konumuzun özü olan sosyal flörte değinmek istiyoruz. Reel hayatımızda minimuma indirgemiş olduğumuz sosyal davranışları, flörtleri sosyal medya üzerinden tercih etmeye, internet üzerinden sosyalleşmeye başlar hale geldik. Sanal üzerinden flört etmeye başlayıp, yine ilişkinin seviyesini sosyal medya üzerinden ilerletip aynı mecrada da o flörtü sonlandırıyoruz.

Bu kadar hızlı gelişen olaylar tabiki reel hayattaki hazzı vermediği gibi, uzun bir zaman dilimine yayılmamaktadır. Tüm bu bahsetmiş olduğumuz döngü bazen bir hafta, bazende birkaç kısa güne sığacak şekilde kısa ama hayatımızı etkisi altına alacak kadarda yoğun yaşanır ya da bize öyle gelir.

 

arrow
arrow
    文章標籤
    sosyal flört
    全站熱搜

    habibe 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()