close

    Şimdi olmasa bile zamanında sanal dünyada Chat yapmayanınız yoktur herhalde. Sadece özel sohbet odalarına girerek Chat yapmaktan ziyade, çevrim içi oyun oynarken karşı tarafla canlı olarak sohbet edebilmek bile bu deneyimi yaşadığınız anlamına gelir. Günümüzde eskisi kadar konuşulan bir durum olmasa da, sohbet odaları hala varlığını korumakta.

 

Sohbet odalarını aktif olarak kullanan büyük bir kesim var. Bu kesimin bu odalara girerek düzenli sohbet etmesinin çeşitli nedenleri olabilmektedir. Kimi can sıkıntısından, kimi arkadaş aradığından, kimi de izdivacını aradığından sohbet odalarının bulunduğu sitelere ücretsiz üyelik alarak girmektedir. Çoğu zaman amacından şaşan ve karşı tarafı rahatsız etmeye yönelik hareketlerde bulunan kişiler de yok değil. İşte tam burada devreye giren site yönetimi, odalara gerçekten düzeyli bir seviyede sohbet etmek için gelmiş olan kişilere yardım sağlıyor.

Size küfür eden, sizin talebiniz dışında size müstehcen konuşmalar yaparak rahatsızlık veren kişiler bu odalardan atılarak bir sonraki erişimi de yasaklanabilmektedir. Tabi bunu her site yapmamaktadır. Bu yüzden sohbet odalarına giriş yapmadan evvel en azından gireceğiniz siteyle ilgili forum yorumlarını okuyarak ufak bir araştırma yapabilirseniz bu gibi durumlarla yüzleşmemiş olursunuz. Sohbet odalarının güvenlik dışında size sağlaması gereken herhangi bir durum yok. Giriş yaptıktan sonra size özel olan sanal dünyanın kapılarını da açmış bulunuyorsunuz. Konuştuğunuz kişiyi tanımaya çalışırken sanal bir ortamda olmanın verdiği rahatlıkla daha seri konuşabilirsiniz.

 

Sohbet odalarını kullanarak arkadaş edinmeye çalışan tek kişinin siz olmadığını unutmayın lütfen. Bu durumu yaşayan ve başkalarına da yaşatan insanlar hala var. Herkesin kendi özgür iradesi olduğunu kabul edemeyen kişiler teknolojiyi kullanarak başkalarını tanımaya çalışan insanları ayıplayabiliyor. Aslında sosyal medyanın hayatımızda kapladığı büyük alanı göz önünde bulundurursak, az evvel bahsedilen durumu kimsenin ayıplamaması gerekiyor.

Neredeyse herkesin bir sosyal medya hesabının olduğu günümüzde, yüklediğimiz ve paylaştığımız her bilgiyi birçok yabancı da görebilmektedir. Durum böyleyken bu duruma en uygun şey; iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır lafı oluyor. Sohbet odaları da sosyal medyadaki mesajlaşma seçeneğinden farksız olan bir seçenektir. Bunu unutmamak lazım.

 

arrow
arrow
    文章標籤
    sohbet chat
    全站熱搜

    habibe 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()