close

İnternete özellikle yaş gruplarının düşük olduğu (tabii ki yasal yaş sınırı çerçevesinde) genç kitleler oyun oynamak amaçlı etkin bir şekilde giriş yaparlar. Online olarak oyun oynamanın yanında sohbet gençlere oldukça eğlenceli ve cazip gelmektedir. Farklı şehirlerde bile olsalar birbirini hiç tanımayan gençlerimiz aynı amaç yani oyun oynamak maksadıyla günün belirli saatlerinde belirlemiş oldukları chat sitesi üzerinden haberleşirler.

 

Bundan yaklaşık bir 20 yıl önce sokaklarda oynanan ve tamamen aynı civardaki çocukların gençlerin biraraya geldiği oyunlar şimdilerde yerini sohbet odaları üzerinden online oyun odalarına bırakmıştır. Hangisinin daha etkin ve eğlenceli olduğunu ise ozamanın ve bu zamanın farklı koşulları nedeniyle kıyaslayarak kesin bir çözüm bulmamız mümkün değildir.

 

Oyun sohbet diyarı adı altındaki sitelerde gençler klanlar, takımlar oluşturarak rakipli ve görev içeren oyunları büyük bir ustalıkla ve önemle oynarlar. Bu oyunlarda prof derecesine gelerek bunu para kazanacak bir mesleğe dönüştürenlerde oldukça fazladır. Hatta yılın belli zamanlarında ilgili oyunlarla ilgili turnuvalar bile düzenlenmektedir.

arrow
arrow
    全站熱搜

    habibe 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()